Marama Feteasca Regala 0.75 L
Strugurii, culeşi mecanizat, au fost zdrobiti şi s-au ţinut la macerare peliculară la temperaturi de 8°C – 10°C, timp de 12 ore. A urmat apoi o presare uşoară şi o fermentare lentă, în cisterne de inox cu temperatură controlată, 150C – 170C. Vinul s-a maturat pe drojdii fine, timp de 3-5 luni.
În marama românească se întâlnesc meșteșugul și modestia. Cea mai fină țesătură de bumbac sau de mătase era împodobită cu motive geometrice al căror înțeles, astăzi aproape pierdut, era similar cu cel al semnelor cusute pe ie. Parte din portul tradițional românesc, era purtată pe cap cu demnitate atât de regină, cât și de femei simple în zilele de sărbătoare.
Pentru Domeniul Coroanei Segarcea, acest simbol se răsfrânge asupra celor 6 vinuri, din soiuri de viță 100% românești. Ele aduc bucurie omului care-și poartă istoria și tradițiile în inimă. Și, ca podgorie-model a regilor României, trimitem o reverență peste timp celei care a consacrat obiceiul neprețuit al purtării maramei, Regina Maria, cea care i-a stat alături Regelui Ferdinand la Marea Unire.
Soiuri: Feteasca Regala
Asociere culinară:
–
Tip vin: Alb sec
Temperatura de servire:11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
Alcool:12.2 %
Recenzii
Nu există recenzii până acum.