Marama Feteasca Alba 0.75 L
Un soi de struguri cu o istorie de aproximativ un mileniu, vinificat multă vreme ca soi rustic și nepretențios, dar care și-a redescoperit virtuțile odată cu renașterea recentă a vinului românesc. Un vin născut din struguri selecționați de pe cele 15 hectare de Fetească Albă plantate în podgoria Domeniului.
Mustul a fost extras la presiuni mici și limpezit natural, la rece. După o fermentare lungă, la temperatură controlată, vinul s-a înnobilat prin maturare pe drojdii fine, timp de minim 3 luni, cu batonnage periodic.
Feteasca albă este un vin prietenos, definit de eleganță și noblețe, cu arome florale intense și complexe.
Strugurii, culeşi mecanizat, au fost zdrobiti şi s-au ţinut la macerare peliculară la temperaturi de 8°C – 10°C, timp de 12 ore. A urmat apoi o presare uşoară şi o fermentare lentă, în cisterne de inox cu temperatură controlată, 150C – 170C. Vinul s-a maturat pe drojdii fine, timp de 3-5 luni.
În marama românească se întâlnesc meșteșugul și modestia. Cea mai fină țesătură de bumbac sau de mătase era împodobită cu motive geometrice al căror înțeles, astăzi aproape pierdut, era similar cu cel al semnelor cusute pe ie. Parte din portul tradițional românesc, era purtată pe cap cu demnitate atât de regină, cât și de femei simple în zilele de sărbătoare.
Pentru Domeniul Coroanei Segarcea, acest simbol se răsfrânge asupra celor 6 vinuri, din soiuri de viță 100% românești. Ele aduc bucurie omului care-și poartă istoria și tradițiile în inimă. Și, ca podgorie-model a regilor României, trimitem o reverență peste timp celei care a consacrat obiceiul neprețuit al purtării maramei, Regina Maria, cea care i-a stat alături Regelui Ferdinand la Marea Unire.
Soiuri: Feteasca Alba
Asociere culinară:
–
Tip vin: Alb sec
Temperatura de servire:11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
Alcool:12.5 %
Recenzii
Nu există recenzii până acum.