Vin rosu Cuvee Uberland 2017
Procesul central care sta la baza acestui vin este „taierea rugului”. Parcelele cele mai bune de struguri Cabernet si Merlot sunt lasate pana ce strugurii ating maturitatea deplina. Apoi, pentru a concentra mai bine aroma, acestia sunt partial uscati/deshidratati prin taierea rugului pe care cresc buchetele, pentru a separa strugurii de radacina butucului de vie. Pe o perioada variind de la o saptamana la 20 zile (in functie de vreme), strugurii incep sa se inmoaie si in cele din urma sa apara un pic zbarciti. Acest lucru este cauzat de pierderea de apa prin evaporare, care concentreaza aroma si zaharurile. In acelasi timp, printr-un proces necunoscut, se formeaza arome suplimentare in struguri, cum ar fi o aroma florala usoara, cu tenta de violet. Aroma se transpune in vin si poate fi simtita foarte puternic in cand vinurile sunt tinere si devine mai integrata cu timpul in sticla.
Rosu rubiniu inchis cu intense reflexe violacee, limpiditate buna. Arome de fructe supracoapte (visine, coacaze si prune) care se deschid dupa aerare, pe un fundal vanilie, condimente dulci, cum sunt cuisoarele si scortisoara, cu tuse fine de ceara, tamaie si fum, cu final de piper. Aciditatea e ridicata, alcoolul mediu bine integrat, aromele de fructe rosii zemoase (cirese si visine). Notele afumate si taninii catifelati fac ca acest vin sa aiba un corp suplu dar vanjos. Vinul prezinta un bun potential de invechire.
Soiuri: Feteasca Neagra, Merlot, Syrah
Asortare:Carne de vanat, steakuri de vita, rata la cuptor sau confit; Branzeturi cu mucegai; Deserturi cu: cirese, mure, coacaze; Mousse de ciocolata neagra;
Tip vin:vin rosu
Temperatura de servire:
14-16 grade
DOC – CMD Recas
Recenzii
Nu există recenzii până acum.