Marama Tamaioasa Roza 0.75 L
Strugure-simbol al Segarcei, Tămâioasa Roză este un descendent al familiei Muscat-urilor, adaptat la pământul Olteniei. Acest soi a fost consacrat pe piață în varianta demidulce, fără a înceta însă să experimentăm, descoperindu-i noi valențe. Această variantă de vin sec a fost produsă din struguri selecționați. A rezultat un vin tânăr, cu arome complexe care amintesc de trandafiri și fructe roșii tinere.
Metoda de vinificaţie:
Strugurii, culeşi manual, s-au desciorchinat, zdrobit şi s-au ţinut la macerare peliculară, timp de 24 de ore, la o temperatură de 8ºC – 10ºC, pentru a extrage culoarea si aromele. A urmat o presare uşoară, iar mustul obţinut a fermentat lent, timp de 30 de zile în cisterne de inox, la temperatură controlată, între 15ºC – 18ºC. Vinul a fost maturat pe drojdii fine, timp de 3 – 5 luni.
Colectia Marama
În marama românească se întâlnesc meșteșugul și modestia. Cea mai fină țesătură de bumbac sau de mătase era împodobită cu motive geometrice al căror înțeles, astăzi aproape pierdut, era similar cu cel al semnelor cusute pe ie. Parte din portul tradițional românesc, era purtată pe cap cu demnitate atât de regină, cât și de femei simple în zilele de sărbătoare.
Pentru Domeniul Coroanei Segarcea, acest simbol se răsfrânge asupra celor 6 vinuri, din soiuri de viță 100% românești. Ele aduc bucurie omului care-și poartă istoria și tradițiile în inimă. Și, ca podgorie-model a regilor României, trimitem o reverență peste timp celei care a consacrat obiceiul neprețuit al purtării maramei, Regina Maria, cea care i-a stat alături Regelui Ferdinand la Marea Unire.
Soiuri: Tamaioasa Roza
Asociere culinară:
–
Tip vin: Roze sec
Temperatura de servire:11ºC – 13ºC.Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenţii care se fac asupra vinului.
Alcool:12.5 %
Recenzii
Nu există recenzii până acum.