Zacapa Centenario XO 0.7L
Zacapa Centenario XO – Maturat în butoaie în care anterior s-a ținut whiskey-uri americane robuste, sherry-uri delicate și vinuri fine Pedro Ximenez, cu o etapă finală de maturare în butoaie de stejar francez, Zacapa XO este echilibrul perfect între gustul de dulce, picant și fructe.
Acesta prezintă o gamă inegalabilă de arome de vișine, ciocolată, fructe uscate și arome lemnoase care dau romului aroma sa caracteristică. Savurat cel mai bine sec într-un pahar luxos cu bază groasă.
Zacapa XO este un blend premium de romuri de înaltă calitate, învechite între 6 și 25 de ani. Fiecare strop este trecut apoi printr-o etapă suplimentară de maturare în butoaie din stejar franțuzesc alese cu grijă.
Acest proces complex relevă notele de vișine și caracterul condimentat din fiecare sticlă de Zacapa XO. În timp ce majoritatea romurilor tradiționale sunt făcute cu melasă, Zacapa folosește doar cea mai dulce trestie de zahăr organică și este maturat conform metodei Sistema Solera, în butoaie în care anterior au fost păstrate whiskey-uri americane, Oloroso Sherry, vinuri și coniacuri Pedro Ximenez.
Secretul Zacapa este procesul lent de maturare care are loc la o altitudine de 2300 m peste nivelul mării, în aerul proaspăt și rece al munților din Guatemala, ceea ce creează un echilibru rafinat între aromele și gustul delectabil.
Definiția caracterului
Când romul este pregătit pentru fermentare, introducem propria noastră drojdie Saccharomyces cerevisiae în amestec. Fermentarea are loc lent, lăsând drojdiei o perioadă amplă de timp. In care să producă exact acele componente aromatice care fac din Zacapa un rom cu adevărat remarcabil. Apoi urmează distilarea, care este inima procesului de producție a romului. Pentru a adăuga savoare romului și a elimina impuritățile, se folosește încă o singură coloană învelită în cupru. Și, pe parcursul întregului proces, în spatele scenei lucrează neobosită o echipă de experți de top care asigură echilibrul perfect întru gustul și aromele din fiecare sticlă.
Notele degustării:
Miros: Complex și caracteristic, cu note de sirop de arțar, coajă de portocală, zahăr brun și lemn dulce
Gust: Dulceag, caramelizat, cu un final seducător și elegant.
Finish: Uşor sec, armonios.
Culoare: Auriu închis
Recenzii
Nu există recenzii până acum.