Villa Antinori 1.5L
Villa Antinori 1.5L se află în Toscana și este, înainte de toate, un plan, o sumă a ideilor despre cum se produce un vin de calitate: prin cercetare, dezvoltare și respectarea metodelor clasice de producție. Villa Antinori are o istorie de 100 de ani, iar vinul cu acest nume a fost produs prima dată în 1928 de Marchizul Niccolo Antinori ca o interpretare personală a cupajului clasic Chianti și al stilului unic definit de tradiția regiunii Toscana.
Vinurile din gama Villa Antinori au câștigat popularitate și s-au regăsit în cele mai selecte cercuri, case regale și restaurante. La fel de popular în prezent cupajul roșu de Toscana începe cu recolta manuală din luna septembrie. Desciorchinarea și presarea ușoară. Macerarea pieliței în must durează 8 până la 12 zile și este urmată de o fermentarea soiurilor în cisterne din oțel inoxidabil timp de 5-7 zile. Pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Sangiovese și Petit Verdot fermentarea are loc la temperatura de maxim 28°C, iar pentru Syrah și Merlot acest proces are loc la o temperatură de maxim 25°C. Pentru a dezvolta compușii ce oferă aromele elegante acestui cupaj. Fermentare malolactică este urmată de maturarea în butoaie din lemn de stejar adus din Franța, Ungaria și SUA.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cupajul anului 2019 aduce un parfum intens din cireșe negre și prune, cu o tușă de tanini lemnoși.
GUST: Pe papile se dezmorțesc fără grabă aceleași arome de fructe roșii, completate de mentă și piper negru. Post gust lung, cu tanini vioi și o notă amăruie de lemn pătruns de vin proaspăt.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu din Toscana pus în evidență de mezeluri crud-uscate tradiționale, mai ales cele italiene, paste cu sos de tomate, ciuperci, carne roșie la grătar, inclusiv vânat, și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 – 18°C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.