Zacapa Centenario 23 Ani 0.7L
Zacapa Centenario 23 ani 0.7L este un rom complex si sofisticat produs in Sistemul Solera din blenduri cu varste cuprinse intre 6 si 23 de ani. Zacapa Centenario 23 ani preinta note dulci de caramel, vanilie si cacao. Acestea fiind combinate cu arome din diferitele butoaie folosite in procesul Solera, completate de note de nuca caramelizata, alune prajite, banane si ananas uscat. Gustul este complex si bogat, cu o vascozitate dulce de miere ce se deschide intr-o paleta aromatica superba cu note de caise, stejar savuros, nucsoara, cafea si vanilie. Finisajul placut este persistent si surprinde prin note putin intepatoare de scortisoara si ghimbir.
Pentru a atinge perfecţiunea gustului, romul Zacapa Centenario 23 ani este învechit pe culmile munţilor din Guatemala, unde aerul tare încetineşte procesul de maturare, iar presiunea atmosferică intensifică infuzarea aromelor din pereţii butoaielor. Buchetul este dominat de note lemnoase, fructe uscate şi caramel, împrumutate în timpul maturării în butoaie de whisky, sherry şi vin Pedro Ximenez. Blendul este compus din romuri învechite între 6 şi 23 de ani, folosind metoda Solera. Fiecare picătură de rom trece prin fiecare tip de butoi, pentru a crea amestecul perfect. Rezultatul este un rom inedit, de o calitate excepţională, apreciat în toate colţurile lumii.
Un rom exotic ce provine tocmai din Guatemala ce este alcatuit dintr-un mix interesant de romuri maturare tip de 23 in butoaie de stejar sau sherry. Are o consistenta deosebit de fina si cremoasa. Aromele ce domina aceasta bautura sunt caramelizate, vanilate si cu un delicios iz de fructe exotice precum bananele si ananasul. Gustul este usor lemnos, echilibrat prin note de cafea. Are un final mediu spre lung cu note de caramel si fructe uscate.
Zacapa Centenario 23 ani este produs in estul Guatemalei in orasul Zacapa inca din anul 1976.
Maturarea se face la peste 2300 m altitudine deasupra nivelului mării pentru.
Altitudinea ridicata face posibil ca aromele bogate şi culoarea plină a romului Zacapa să atingă perfecţiunea.
Notele degustării:
Miros: caramel, vanilie, cacao şi praline, nuci braziliene caramelizate, banane şi ananas uscat
Gust: arome de stafide, caise, lemn de stejar, nucşoară, frunze de tutun, cafea, vanilie, ghimbir şi scorţişoară. .
Finish: Uşor sec, armonios.
Culoare: Auriu închis
Recenzii
Nu există recenzii până acum.