Negru De Dragasani Via Marchizului Vitis Metamorfosis
Vin Negru De Dragasani Via Marchizului Vitis Metamorfosis 0.75L produs in România. Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Cramei Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Vin Negru de Dragasani 0,75L Vitis Metamorfosis a fost creată pentru a aduce un tribut Marchizului Piero Antinori. Pentru soiul Negru de Drăgășani a fost aleasă o suprafață de aproape 1 hectar, izolată de restul viilor, replantată în 2005 și cultivată prin metode ecologice. Acest vin este produs din struguri desciorchinați cu blândețe, sortați manual și lăsați să fermenteze la temperatura controlată de 28-30°C. Cu macerare de minim 3 săptămâni. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în baricuri, apoi învechit la sticlă pentru a dezvolta arome persistente și elegante.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Arome de cireșe amare, fructe de pădure (mure, afine), vișine răscoapte, note foarte scurte de piper, cacao și lemn.
GUST: Pe papile se simt fructele roșii, deshidratate, acoperite de ciocolată cu lapte și cireșe dulci. Apar și taninurile fine pentru un final acidulat, mediu spre lung, fructat și condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru mesele cu gustări reci, mezeluri (șuncă afumată, cârnați, tobă, lebăr, mușchi de porc crud uscat). Feluri principale din carne de vânat, în special mușchi de mistreț umplut sau cârnați afumați de mistreț, preparate la cuptor în sos de vin și brânzeturi tari, maturate (brânză de burduf, pecorino, gorgonzola).
TEMP. DE SERVIRE: 16 – 18°C.
Alcool: 14,8 %
Soiuri:Negru de Dragasani
Recenzii
Nu există recenzii până acum.